Επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, ζωοτροφών και οικοτεχνίας υπαγόμενες στο ΥΠΑΑΤ και στην Διεύθυνση Ανάπτυξης ή Κτηνιατρικής, οφείλουν σχετικά με την διαδικασία αδειοδότησης τους να καλύπτουν κριτήρια και ειδικούς φακέλους αναφορικά με την ασφάλεια των παραγόμενων προιόντων τους, ώστε να εγκριθεί η τελική αδειοδότηση τους από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου.
Αρχικά ο μηχανικός σας ή μηχανικός συνεργάτης μας, ελέγχει την νομική συμμόρφωση της εγκατάστασης / εξοπλισμού με την βεβαίωση χρήσης γης η οποία χρειάζεται να υπάρχει σε αντιστοιχία με την άδεια λειτουργίας και δραστηριότητας (& ΚΑΔ) της επιχείρησης.
Εφόσον έχουν τακτοποιηθεί τα προαναφερόμενα θέματα αρμοδιότητας μηχανικού και υπάρχει νομιμότητα στην επιχείρηση τόσο όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, σε συνάρτηση με την δραστηριότητά της και της αντίστοιχης βεβαίωσης χρήσης γης όπου υπάγεται η εγκατάσταση, τότε περαιτέρω αναλαμβάνουμε εμείς την σύνταξη και εφαρμογή της μελέτης Haccp στην επιχείρηση σύμφωνα με την νομοθεσία που αφορά στην Υγειονομική Διάταξη 2017 (ΦΕΚ 2161/Β/23.06.2017) εδώ για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας ΕΚ 852/2004 εδώ .
Το Haccp στην ουσία αφορά ένα Σύστημα το οποίο Διαχειρίζεται την Ασφάλεια των Τροφίμων των οποίων η επιχείρηση παράγει / επεξεργάζεται, αποθηκεύει, διανέμει και τελικώς εισάγει στην τροφική αλυσίδα είτε απευθείας στον τελικό καταναλωτή είτε πραγματοποιώντας χονδρική.
Η ύπαρξη μελέτης Haccp και η τήρηση της αντίστοιχης τεκμηρίωσης είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο που οφείλει να έχει μία επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο τον τροφίμων και ζωοτροφών.
Η μελέτη Haccp αφορά στην ανάλυση της παραγωγικής διαδικασίας, στον εντοπισμό κινδύνων της ασφάλειας των τροφίμων ανά στάδιο παραγωγικής διαδικασίας, στην αξιολόγηση και κατάταξη των σταδίων παραγωγικής διαδικασίας, στην καθιέρωση μέτρων ελέγχου ή/και παρατηρήσεων και στην απαιτούμενη ακόλουθη τεκμηρίωση του συστήματος.
1. Επομένως σας ετοιμάζουμε ένα σύνολο εγγράφων τα οποία αφορούν Διάγραμμα/τα Ροής, Τεχνική Περιγραφή, Haccp Plan, Εγχειρίδιο Haccp, Έντυπα Haccp, Επαλήθευση Haccp και για την καλύτερη κατανόησή σας Οδηγίες εργασίας. Με την παράδοση της μελέτης σας παρέχεται εσωτερική εκπαίδευση στην εφαρμογή του Haccp ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση από εσάς των δυνητικών κινδύνων και εφαρμοσμένων προληπτικών μέτρων. Με την παράδοση της μελέτης, σας παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική για ένα μήνα για την εφαρμογή του Haccp.
2. Παράλληλα αναλαμβάνουμε την “Βασική Εκπαίδευση Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων” υλικού του ΕΦΕΤ, με εισηγήτρια εκπαιδεύτρια του ΕΦΕΤ υπαγόμενη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Το να έχει η επιχείρηση αρχεία εκπαίδευσης προσωπικού, αποτελεί νομική υποχρέωση βάση της Υγειονομικής Διάταξης του 2017.
Σχετικά με την προετοιμασία φακέλων που προαναφέρθηκαν και την λήψη προσφοράς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας